احساس خوشبختی آرزوی مشترک همه انسان ها است و بعبارتی دلیل انجام همه کارهایی است که در طول زندگی به آنها میپردازیم. حفظ و نگهداری این احساس درونیِ مثبت که خوشبختی نام دارد بسیار مهم و حائز اهمیت است. حال سوال اصلی اینجاست که چگونه میتوانیم این احساس خوشبختی را در بحران های زندگی مثل بحران 30 سالگی از دست ندهیم و همچنان خود را خوشبخت بدانیم؟ در این مقاله سعی میکنیم به بررسی روشها و راهکارهایی بپردازیم که به افراد کمک میکند تا در بحران 30 سالگی احساس خوشبختی کنند.
راهکارهایی برای خوشبختی در بحران ۳۰ سالگی:
بحران ۳۰ سالگی دورهای از زندگی است که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند. این بحران، اغلب با احساس شک، نارضایتی و پشیمانی همراه است. افراد در این سن به این فکر میکنند که: آیا به اهداف و آرزوهایشان دست یافتهاند؟ زندگی در حال حاضرشان را دوست دارند؟ مسیری که تا به الآن طی کردند طبق خواسته هایشان بوده است؟ و .. . مجموعهی این افکار باعث بوجود آمدن احساساتی از قبیل: اضطراب، نگرانی و ترس میشود و فرد دچار سردرگمی و ناامیدی شدیدی میشود که حتی ممکن است باعث مختل شدن زندگیاش شود. در ادامه به بیان راهکارهایی میپردازیم که باعث ایجاد احساس خوشبختی در این مقطع حساس زندگی میشود.
پیشنهاد: برای شرکت در ”تست سنجش خوشبختی “ بصورت رایگان کلیک کنید.
الف. پذیرش واقعیت و آگاهی از بحران
۱. پذیرش بحران و توجه به پیام نهفته آن
اولین قدم برای احساس خوشبختی در بحران 30 سالگی، پذیرش این واقعیت است که این بحران اتفاق افتاده است و راه فراری از آن نیست. البته بسیاری از افراد در این دوره از زندگی با آن مواجه میشوند و موضوعی همه گیر است و فقط مختص به یک نفر نیست. درک این موضوع که بحران 30 سالگی میتواند بخشی از فرآیند رشد و توسعه فردی باشد، میتواند به کاهش اضطراب و استرس کمک کند. اما باید توجه داشت که این بحران به خودی خود رخ نمیدهد و با حضورش سعی میکند حقایق مهمی را گوشزد کند، حقایقی که پرداختن به آنها تا به الآن طول کشیده است. مواردی مثل اینکه: با زندگی ات میخواهی چه کنی؟ نقش تو در این دنیا چیست؟ تو چه کسی هستی؟ آیا این زندگیای که ساخته ای مورد رضایتات هست؟ چرا به همهی جنبه های زندگیات توجه نمیکنی؟ و .. . پس نباید از آن فرار کرد و نباید نسبت به آن بی تفاوت بود بلکه باید این بحران را به رسمیت شناخت و درصدد حل کردن چالش ها و سوالات عمیق آن بود.
۲. خودآگاهی و شناخت احساسات
آگاهی از احساسات و افکاری که در این دوره تجربه میکنید، میتواند به شما کمک کند تا بهتر با آنها کنار بیایید. برای مثال، نوشتن درباره احساسات خود، دیدن آموزش های صحیح و صحبت کردن با مشاور یا مربی (کوچ) میتواند به شما کمک کند تا احساساتتان را درک کنید و به آنها توجه کنید. البته که شناخت احساسات یکی از ارکان خودشناسی است که باید مهارت شناخت احساساتتان را بیاموزید.
ب. تعیین اهداف واقعبینانه و قابل دسترس
۱. بازنگری در اهداف
در بحران 30 سالگی، ممکن است احساس کنید که به اهداف قبلی خود نرسیدهاید یا آنها دیگر برای شما معنادار نیستند. این زمان مناسبی است برای بازنگری و تنظیم مجدد آنها. اهداف جدید باید با ارزشها و علاقههای کنونی شما همخوانی داشته باشند و قابل دسترس و واقعبینانه باشند. توجه کنید که لازمهی داشتن اهداف اصولی و دقیق شناخت ارزشهای زندگی است و اتفاقا دلیل شکست در نرسیدن به اهداف قبلی همین غیر اصولی انتخاب کردن آنها و عدم توجه به ارزشهای بنیادین زندگی بوده است.
۲. تقسیم اهداف به مراحل کوچکتر
تعیین اهداف بلندمدت میتواند گاهی ترسناک به نظر برسد. با تقسیم این اهداف به مراحل کوچکتر و دستیافتنی، میتوانید بهتدریج به سمت اهداف بزرگتر حرکت کنید و در هر مرحله احساس پیشرفت و رضایت داشته باشید.
ج. تمرکز بر خودشناسی و توسعه فردی
خودشناسی مهمترین کاری است که هر انسانی باید ابتدا به آن بپردازد. اگر خود واقعیتان را نشناسید چگونه میتوانید زندگی مورد رضایت خود را طراحی کنید؟ چگونه میتوانید شغل مخصوص و دوست داشتنی خود را پیدا کنید وقتی نمیدانید علایق و ویژگیهای منحصربفردتان چیست؟ وقتی نمیدانید از زندگی چه میخواهید و به کجا میخواهید بروید چگونه میتوانید مسیر پرپیچ و خم موفقیت را طی کنید؟ زمانیکه خودتان را نمیشناسید و از درون خود اطلاع کافی ندارید چگونه میتوانید شریک زندگی و عاطفی خود را پیدا کنید؟ و .. . پس بدنبال شناخت خود و خودشناسی باشید تا زندگی را با طعم حقیقی آن تجربه کنید.
برای شناخت بیشتر خود میتوان به موارد زیر توجه کرد:
۱. شناخت نقاط قوت و ضعف
شناخت نقاط قوت و ضعف میتواند شما را هشیارتر کرده تا به مسیر خود برگردید. چرا که با شناخت نقاط قوت خود علاوه بر افزایش اعتمادبهنفس و رضایت از خود میتوانید به آنها تکیه کنید و کارهایی را انجام دهید که تا به الآن از آنها بی خبر بوده اید. همچنین زمانیکه از نقاط ضعف خود مطلع میشوید باید به اصلاح و تقویت آنان بپردازید که این مورد نیز کمک میکند تا بیشتر به مسیر زندگی خود توجه کنید و در آن گام بردارید.
۲. وقتگذاشتن برای خود
اهمیت دادن به نیازهای فردی و وقتگذاشتن برای خود، میتواند به کاهش استرس و افزایش خوشبختی کمک کند. این وقت میتواند شامل فعالیتهای صحیحی باشد که به شما لذت میبخشند، مانند ورزش، مطالعه، یا حتی استراحت و آرامش.
۳. یادگیری مهارت های جدید
یادگیری مهارتهای جدید میتواند احساس میتوانم و خودباوری را تقویت کند. این مهارتها میتوانند مرتبط با شغل، سرگرمیها یا حتی مهارتهای زندگی باشند. یادگیری مداوم نهتنها به افزایش دانش کمک میکند بلکه باعث رشد شخصی و افزایش رضایت از زندگی میشود.
د. تقویت روابط اجتماعی و حمایتهای عاطفی
۱. ایجاد و تقویت روابط مثبت
داشتن روابط مثبت و سالم با دیگران میتواند به احساس خوشبختی و رضایت کمک کند. به دوستان و خانواده نزدیک شوید و زمانی را برای گذراندن با آنها اختصاص دهید. حمایت عاطفی از طرف دیگران میتواند در مواقع بحرانی به شما کمک کند تا احساس تنهایی نکنید.
۲. گفتگو و اشتراک احساسات
صحبت کردن با دیگران درباره احساسات و نگرانیهایتان میتواند به کاهش استرس و بهبود حال روحی کمک کند. ممکن است متوجه شوید که دیگران نیز احساسات مشابهی دارند و این میتواند به شما احساس همدلی و درک متقابل بدهد.
۳. مشارکت در فعالیتهای اجتماعی
شرکت در گروهها و فعالیتهای اجتماعی مانند کلاسهای آموزشی، گروههای ورزشی یا فعالیتهای داوطلبانه میتواند به ایجاد احساس تعلق و ارتباط با دیگران کمک کند. این فعالیتها نهتنها به شما فرصت میدهد تا با افراد جدید آشنا شوید بلکه میتواند به احساس خوشبختی و رضایت از زندگی نیز بیفزاید.
ز. مراقبت از سلامت جسمی و روانی
۱. تغذیه سالم و ورزش
تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم میتواند به بهبود وضعیت جسمی و روحی کمک کند. ورزش منظم باعث تولید هورمونهای شادی مانند اندورفین میشود که میتواند به کاهش استرس و افزایش احساس خوشبختی کمک کند.
۲. استراحت کافی و خواب مناسب
خواب کافی و استراحت به بهبود سلامت روانی و جسمی کمک میکند. کمبود خواب میتواند باعث افزایش استرس و کاهش انرژی شود. ایجاد یک برنامه خواب منظم و مناسب میتواند بصورت غیرمستقیم به افزایش احساس خوشبختی کمک کند.
س. تمرکز بر لحظه حال و قدردانی از داشتهها
۱. تمرین ذهنآگاهی (Mindfulness)
ذهنآگاهی به معنای توجه به لحظه حال و پذیرش آن است. این تمرین میتواند به کاهش افسوسهای گذشته و نگرانیهای مربوط به آینده کمک کند و شما را در لحظه حال متمرکز کند. زندگی در لحظه حال میتواند زندگی شما را تغییر دهد و از نشخوارهای فکری نیز ممانعت کند.
۲. قدردانی از داشتهها
یکی از راههای احساس خوشبختی، تمرکز بر چیزهایی است که در زندگی دارید و برای آنها شکرگزار هستید. هر روز چند دقیقه وقت بگذارید و به چیزهایی که قدردان آنها هستید فکر کنید. این تمرین میتواند به شما کمک کند تا نگاه مثبتی به زندگی داشته باشید چرا که به جای حسرت بر نداشتهها میتوانید شکرگزار داشتههایتان باشید.
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من شکرگزارم سپاس
خداروشکر
خداروشکر بابت همه داشته هامون
خداروشکر
چه اتفاق قشنگی یعنی میشه در بحران ها باز هم احساس خوشبختی کرد
قطعا شدنی هست البته که نیاز به افزایش آگاهی و ایجاد تغییر هم دارد
اوج مقالات سایت تون این بود بنظرم استاد 👏🏻 اگر به این نقطه از درک و آگاهی برسیم خیلی ارزشمنده
درود بر شما ، قطعا رسیدنی هست