چشم انداز چیست و چگونه طراحی میشود؟

مقدمه

همه ما باید برای آینده‌ خود برنامه‌ریزی کنیم چرا که بقیه عمرمان را در آینده صرف خواهیم‌کرد. و بهمین دلیل است که از زندگی اکنون خود رضایت نداریم چرا که در گذشته برای الآن چشم‌اندازی نداشتیم و مسیرمان را تا به اینجا آگاهانه طی نکردیم. پس اگر بدنبال داشتن زندگی ایده‌آل و موفق هستید باید آینده‌تان را طراحی کنید و سعی نمایید از همین الآن به ساخت آن بپردازید.

اهمیت چشم انداز

دلیل بسیاری از نشخوارهای فکری و مشکلات ما در زندگی این است که سردرگم هستیم و نمیدانیم که چه کار میکنیم و به کجا میرویم. ابهام در زندگی انرژی و انگیزه انسان را تلف میکند و باعث از بین رفتن فرصت‌های او میشود. فرد سردرگم هیچگاه نمیتواند پتناسیل‌ها و استعدادهایش را شکوفا کند چرا که همیشه بین دو راهی‌ها میماند و نمیداند که باید چه انتخابی کند و اصلا به مرحله شکوفایی نمیرسد! و این درحالی است که پیشرفت در زندگی نیازمند شفافیت و وضوح همه‌جانبه است. یعنی نه تنها نسبت به زندگی اکنون خود ابهام نداشته باشیم بلکه از تصویر زندگی خود در آینده نیز خبردار باشیم. و این مهم ممکن نخواهد بود مگر با طراحی چشم انداز. چراکه داشتن چشم‌انداز در زندگی فرصتی را برای ما ایجاد میکند که از روزمره‌های زندگی و سختی‌های روزانه فراتر رویم و با درنظر گرفتن جایگاه مثبت خویش در آینده صبر پیشه کنیم و بهترین اقدامات را برگزینیم.

 پیشنهاد مطالعه: خودشناسی چیست و چه فوایدی دارد؟

 

تعریف چشم انداز

برای طراحی چشم انداز ابتدا باید با تعریف آن آشنا شویم: چشم انداز یعنی تصویری از آینده مطلوبِ من که باید برای رسیدن به آن تلاش‌کنم. چشم انداز دورنمای آرمانی من را مشخص میکند به این معنا که دوست دارم خود را در آینده در چه موقعیتی ببینم. که این افق دید مثبت باید برای قسمت های مختلف زندگی درنظرگرفته شود بعنوان مثال: شغل ، خانواده ، سلامت ، تحصیل و ….

 

ویژگی های چشم انداز:

یک چشم انداز اصولی و صحیح باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
۱. چشم انداز منحصربفرد است و برای هرکس مختص به خود اوست. و نباید هیچکس در ایجاد آن نقش داشته باشد و آنیده ای را به به فرد القا کند. باید براساس شناختی که هر فرد نسبت به خود و خواسته‌هایش دارد چشم‌اندازش را طراحی کنید که بگونه ای که از تصور رسیدن به آن احساس لذت و معنا میکند.
۲.چشم انداز باید دارای جزيیات و شفافیت باشد و اصلا کلی نباشد. مثلا موفقیت در کار به هیچ عنوان چشم انداز نیست. باید کاملا مشخص باشد که منظور شما از موفقیت چیست، چگونه باید به آن برسید ، از کی باید شروع کنید ، چقدر هزینه و انرژی لازم دارید ، باید چقدر زمان صرف کنید و تصویر ذهنی شما باید پر از جزئیات و دقیق باشد.
۳. باید انگیزه بخش و مهیج باشد و به شما هیجان و انرژی بدهد تا بتوانید رنج مسیر و سختی‌های آن را تحمل کنید، چرا که مسیر پر از شکست و دلسردی است و این قدرت چشم انداز است که به شما امید میدهد و برای ادامه دادن تشویق‌تان میکند.

 

رعایت موارد زیر باعث میشود که چشم اندازی صحیح داشته باشید:

۱. چشم انداز خود را با فردی مطمئن و متخصص در میان بگذارید و از او بازخورد بگیرید تا بتوانید اشکالات چشم اندازهای خود را برطرف کنید و در بستری اصولی و صحیح گام بردارید.
۲. بدنبال شخصی مناسب باشید تا بتوانید در مسیر رسیدن به چشم انداز خود از حمایت و تشویق او بهره مند شوید.
۳. دقت کنید که چشم انداز با کشف رسالت در زندگی ممکن خواهد بود پس ابتدا باید رسالت خود را پیدا کنید. باید بدانید که در این دنیا چه میکنید و قرار است از خود چه اثری برجای بگذارید. دوست دارید زندگی‌تان را در چه مسیری سپری کنید و در ازای گذر عمر شیرین‌تان چه چیزی بدست آورید. خلاصه که کشف رسالت زندگی و طراحی چشم انداز کمک میکند زندگی هدفمندی را تجربه نمایید و سرتاسر زندگی خود را آگاهانه سپری کنید. در دوره “خودشناسی راز خوشبختی” مفصلا به همه این موضوعات پرداختیم که میتوانید با تهیه این دوره از لینک زیر زندگی جدید و هدفمندی شروع کنید.

 

 

چند مثال از چشم انداز:

در ادامه این مقاله به چند برند جهانی اشاره میکنیم که به خوبی اهیمت داشتن چشم انداز برای موفقیت را درک کرده اند:

تسلا: ایجاد جذاب‌ترین و قانع‌ کننده‌ترین شرکت خودروسازی قرن بیست و یکم از طریق سوق دادن تحول جهانی به سمت خودروهای برقی.
مایکروسافت: توان بخشیدن به مردم و کسب و کارها جهت رسیدن به حداکثر پتانسیل های‌شان.
آمازون: تبدیل شدن به مشتری‌مدارترین کسب و کار ، مجموعه‌ای که در آن مشتریان می‌توانند هر چیزی را که دل‌شان میخواهد، به صورت آنلاین کشف و پیدا کنند، و بخرند.
تویوتا: ساخت اتومبیل‌های مرغوب و باکیفیت و بزرگترین فروشنده خودرو در جهان.
تد: ایجاد فرصت اقتصادی برای تمام اعضای متعلق به نیروی کار جهانی.
اوبر: حمل و نقل هوشمندتر با خودروهای کم‌تر و دسترسی بهتر. حمل و نقلی که ایمن‌تر، ارزان‌تر، و مطمئن‌تر باشد؛ حمل و نقلی که فرصت‌های شغلی بیش‌تر و درآمد بالاتری برای رانندگان ایجاد کند.
بویینگ: ساختن بزرگترین هواپیماها برای فروش در سرتاسر جهان.
سونی: استفاده از عشق و شور بی‌پایان‌مان برای فناوری، محتوا، و خدمات جهت ارائه‌ی هیجان و سرگرمی جدید و پیشگامانه، فقط به شکلی که سونی می‌تواند.

 پیشنهاد مطالعه: چگونه بدون پول خوشبخت باشیم؟

 

نتیجه گیری

زندگی موفق نیازمند طراحی شدن است، باید بدانید به کجا میخواهید بروید و آن را برای خود طراحی کنید که این مهم با داشتن چشم انداز رخ میدهد یعنی طراحی زندگی ایده‌آل خود و حالا تازه اول راه است و باید برای رسیدن به آن چشم انداز تلاش کنید و طبق برنامه ریزی مسیرتان را طی کنید.

محتوای جدول

8 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

    • درورد بر شما. به امید چشم انداز های جذاب زندگی فردی مردم ایران

  • ممنون از توضیح تون تابحال فکر میکردم چشم انداز مخصوص برندها باشه نه افراد

    • چون نتایج و دستاوردهای کسب و کار ها از موضوع چشم انداز بسیار مشهود و قابل شمارش هست توجه زیاد تری به این موضوع میکنند و طبیعتا بیشتر در کسب و کار ها شناخته شده است اما در افراد توجه کمتری به این موضوع مهم میشود. به امید روزی که همه مردم ایران چشم انداز دقیق برای زندگی شون داشته باشند.

  • چه موضوع جذابی هست چشم انداز و‌چقدر جای اون در زندگیم خالی هست

    • چشم انداز موضوع بسیار مهمی است که جای خالی آن در زندگی همه مشهود و مشخص هست، همین امروز و بر اساس همین مقاله اقدام به نوشتن چشم انداز کنید

دیدگاهتان را بنویسید