حتما عبارت بحران ۳۰ سالگی را شنیدهاید و ممکن است در سالهای گذشته با آن درگیر شدید و یا در حال تجربه کردن آن هستید. حتی ممکن است با ۳۰ سالگی فاصله داشته باشید اما نگران رسیدن آن هستید. درهرصورت این بحران مرحلهای است که در زندگی همه انسان ها رخ میدهد و حتی ممکن است برای بعضیها چندین سال زودتر و برای عدهای سالها بعد اتفاق بیفتد، اما عموما و طبق آمار ممکن است از حدود ۲۵ سال تا ۳۸ سال اتفاق بیفتد. این مرحله از زندگی انسان پر از چالشها، نگرانیها، تصمیمگیریها و مواجهه با مسائل و مشکلات خاص و مهم است و میتواند همراه با احساس پوچی، افسردگی، ابهام، شک و تردید همراه باشد. بحران ۳۰ سالگی بیشتر تنبه و تذکر به موضوعات مهم زندگی شخص و شفافیت مسیر زندگی اوست که تا به الآن نسبت به آنها غافل بوده و یا از روبهرو شدن با این مسائل فرار میکرده است، مسائلی که از قبل هم وجود داشتند اما به آنها به هردلیلی پرداخته نشده است و حالا با بالارفتن سن و وارد شدن به ۳۰ سالگی خود را نشان میدهند و یکباره تمام زندگی فرد را زیرسوال میبرند و اگر از قبل برای این سوالات پیش آمده جواب منطقی و مقبولی که عقل و قلب و وجود شخص آن را بپذیرد نداشته باشد، احساس ناامیدی و افسردگی شدیدی را تجربه خواهد کرد.
چرا ۳۰ سالگی؟
پس از گذراندن دوران بلوغ کم کم شروع به تصمیمگیریهای مهم زندگی میکنیم و تصمیمات زیادی برای زندگی خود میگیریم مثل : ادامه تحصیل ، ترک تحصیل ، سربازی ، مهاجرت ، ازدواج ، تعیین سبک زندگی و … . و در هیاهوی این تصمیمگیریها زمان زیادی برای بررسی و تردید و تغییر پیش نخواهدآمد و خلاصه همه این تصمیماتی که گرفتهایم باعث تبدیل شدن به کسی که الآن هستیم میشوند. زمانیکه به آستانه ۳۰ سالگی میرسیم با تلنگر بالا رفتن سن و سال و نزدیک شدن به میانسالی ناگهان میبینیم که انتظارات زیادی که از خود داشتهایم برآورده نشده است و از زندگی و دستاوردها و شغل و روابط و … احساس رضایت نداریم و به ناگاه زندگی و آینده خود را تباه شده میبنیم و امیدمان را به کل از دست میدهیم.
تردید مهم ترین عامل بحران ۳۰ سالگی
در این برهه زمانی خود را با دیگر هم سن و سالان خود مقایسه میکنیم و سوالات متعددی از خود میپرسیم که همگی همراه با شک و تردید نسبت به تصمیماتی است که گرفتهایم و مسیری است که تا به الآن طی کردیم. سوال هایی مثل: چرا در این رشته درس خواندم؟ چرا ازدواج کردم؟ چرا خاستگارهایم را رد کردم؟ چرا وارد بازار نشدم و کارمند شدم؟ چرا مهاجرت نکردم؟ چرا ارشد خواندم؟ چرا سربازی نرفتم؟ این همه درس خواندم آخرش چه شد؟ چرا زودتر بچه دار نشدم؟ و … . و دقیقا اینجاست که با سوالات بسیار مهمی روبه رو میشوید که جواب محکم و از پیش تعیین شدهای برای آن ها ندارید و در نتیجه احساس کلافگی و افسردگی خواهید کرد.
خودشناسی تنها راه حل بحران ۳۰ سالگی
خودشناسی مهمترین موضوع زندگی هر انسانی است و بقدری بدیهی است که گاهی صحبت در مورد اهمیت آن سخت میشود! خودشناسی یعنی شناخت کامل و دقیق خود و پی بردن به هویت و درون خود و لمس خود واقعی و آشنا شدن با زوایای مختلف روح و شخصیت. خودشناسی یعنی شناخت توانمندی ها و استعدادها و ویژگیها و افکار و احساسات و …. و براساس شناخت این موضوعات باید برای زندگی خود تصمیم بگیریم و زندگیای را طراحی کنیم و سپس بسازیم که منحصربفرد است و فقط و فقط برای ما ارزشمند است و کاربرد دارد. حال کسی را تصور کنید که خودش را بخوبی میشناسد و میداند در کجای زندگی ایستاده و همچنین میداند که مقصدش کجاست و با توجه به امکانات و شرایط و محدودیتهایش مسیرش را به مقصد طی میکند و هرجا که لازم باشد باتوجه به شناخت خود و مسیری که در آن هست تصمیم به جا و درست میگیرد، اگر از چنین شخصی بپرسید دلیل تصمیاتت چیست آیا به فکر فرو میرود و جوابی ندارد؟ آیا اگر از او بپرسید که چرا این مقصد را انتخاب کرده خواهد گفت نمیدانم؟ آیا دچار افسردگی و تردید و ناامیدی میشود؟ قطعا خیر، کسی که خودش را به خوبی میشناسد و میداند در این دنیا چه کار میکند و به کدام جهت حرکت میکند برای همه سوالات جواب مشخص و فکر شدهای دارد. این شخص در بحرانهای زندگی مثل بحران ۳۰ سالگی درمانده و متحیر نخواهد بود و با آرامش و اطمینان مسیرش را طی میکند. خودشناسی آگاهی و علمی است که اگر بدون آن گام در مسیر این دنیا بگذاریم، تنهافرصت خود برای زندگی با کیفیت و با لذت را از دست خواهیم داد و سرمایه ای را از کف میدهیم و آسیبهایی متحمل میشویم که هیچ وقت جبران نخواهد شد. اما اگر خودمان را بشناسیم و بر طبق آگاهی بر ویژگیهای خود زندگی کنیم درکنار رشد و پیشرفت، آرامش و خوشبختی واقعی را نیز تجربه خواهیم کرد، هیچگاه خود را با دیگران مقایسه نمیکنیم چرا که با خودشناسی به منحصربفرد بودن خود پی میبریم و زمانیکه دست از مقایسه با دیگران بکشیم، بر زندگی خود متمرکز و معطوف خواهیم شد و اینجاست که تازه زندگی را تجربه خواهیم کرد. خودشناسی اصولی و علمی گنجی گرانبها است که در صورت یافتنش زندگی دیگری را تجربه خواهیم کرد.
این مقاله بخش کوچکی از نتایج دوره «خودشناسی، راز خوشبختی» را مطرح کرد. اگر بدنبال طراحی زندگی منحصربفرد خود هستید و میخواهید رضایت و آرامش را در کنار موفقیت و رشد در جنبه های مختلف زندگی تجربه کنید این دوره برای شما ساخته شده است و باعث حال خوب و خوشبختی واقعی شما خواهد شد.
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر سوال دارم از خودم و زندگیم که هنوز بی جواب مونده و میدونم دلیل خیلی از احوالات بدمه
لطفا به خودتون سخت نگیرید و سعی کنید به آرامی و مستمر بدنبال جواب سوالات تون بگردید و به چشم کشف و جست و جو به این مسیر نگاه کنید تا زده نشود.
از ما که گذشت…
عمیقا به این جمله باور داشته باشید که هیچ وقت برای تغییر دیر نیست و تغییر امروز بسیار ارزشمند تر از فردا خواهد بود
امان از بحران های زندگی
بحران های زندگی غیرقابل انکار هستن و قطعا رخ خواهند داد ، باید ببینیم ما چه کاری باید انجام دهیم.
چقدر جامع و کامل بود ممنون از شما
درود بر شما