خلاصه کتاب قورباغه ات را قورت بده + راهکارهای رفع تنبلی

کتاب قورباغه ات را قورت بده اثر برایان تریسی

کتاب قورباغه ات را قورت بده یکی از کتاب های مشهور در زمینه مقابله با تنبلی و اهمال کاری است که برایان تریسی چهره‌ی معروف حوزه موفقیت، نویسنده این کتاب پرفروش میباشد. مفهوم اصلی کتاب حول عنوان خاص آن یعنی خوردن قورباغه است که در نگاه اول سوال برانگیز و البته جذاب است. نویسنده سخت ترین کارهایی که در طول زندگی با آنها مواجه میشویم و به آینده موکول میکنیم را به قورباغه‌های زشت و بزرگ تشبیه کرده و رمز موفقیت را خوردن آنها در ابتدای روز میداند. همچنین برای مقابله با تنبلی راهکارهایی را ارائه میکند که در این مقاله آنان را مرور میکنیم.

 

عقب افتادن کارها ، مشکلی همه گیر

تنبلی و اهمال‌کاری مشکلی است که در عصر ما بسیار رایج شده است. کارهایی که مدت هاست می خواهیم آن ها را انجام دهیم و معمولا قرار است از شنبه سراغشان برویم اما آن شنبه موعود هیچ وقت نمی رسد و کارهای ما همچنان عقب می‌افتد. تنبلی کردن دلایلی دارد که باید شناخته شوند و درمان آن راهکارهایی دارد که باید به کارگرفته شوند. البته این کتاب بیشتر به ارائه راهکار میپردازد تا بررسی دلایل تنبلی و مجموعه‌ راهکارهایی را بیان میکند که به شما کمک میکند تا توانایی مقابله با تنبلی را بدست آورید.

 

پیام کتاب در یک کلام

کارهای سخت مثل قورباغه است از کتاب قورباغه ات را قورت بده برایان تریسی
خوردن قورباغه

مهمترین و سخت ترین فعالیت روز شما مثل زشت‌ترین و بزرگترین قورباغه‌ای است که مجبورید آن را بخورید، پس اگر در شروع روز این قورباغه را بخورید تا شب خیالتان راحت است که سخت ترین کار امروز را انجام دادید و بدتر از آن اتفاقی نخواهد افتاد. پس بدون هیچ مکث و تاملی قورباغه‌تان را قورت دهید تا هم مهمترین کار خود را انجام بدهید و هم از شر فشار ذهنی انجام نشدن آن کار خلاص شوید. 

 

 پیشنهاد مطالعه: چرا تنبلی میکنیم؟ دلایل تنبلی +‌راهکار عملی

 

در ادامه به بیان راهکارهای کاربردی کتاب میپردازیم:

 

راهکار اول

این راهکار به نوعی تغییر دیدگاه و ذهنیت در مورد انجام کارهای سخت هست که باید با تکرار و استمرار سعی کنید در ابتدای هر روز سخت‌ترین و مهم‌ترین کار خود را انتخاب کنید و به آن بپردازید که این کار دقیقا همان قورباغه زشتی است که باید آن را بخورید. و به این نکته هم توجه کنید زمانیکه مجبور هستید این قورباغه زشت را بخورید، صبر کردن و تماشا کردن آن هیج فایده ای ندارد و قرار نیست خوردن آن را برای شما آسان کند. واکنشی که دقیقا در مقابله با کارهای سخت انجام میدهیم و سعی میکنم برای خود فرصت بخریم و انجام آنان را به آینده موکول کنیم. درصورتیکه باید بلافاصله بعد از شناسایی سخت ترین کار آن را انجام دهیم و از فشار ذهنی آن رها شویم. توجه داشته باشید که این تغییر دیدگاه زمان بر هست و باید با تکرار و تمرین و استمرار ایجاد شود.

 

راهکار دوم

قبل از شروع کردن کارهای سخت تدارک لازم را ببینید، یعنی قبل از انجام دادن کارهای مهم و سخت که احتمال تنبلی کردن را میدهید ، شرایط را برای انجام دادن کار پیش رو مهیا سازید و تدارک لازم را ببینید. اینگونه کاملا آماده هستید و فقط یک هول کوچک برای انجام دادن آن لازم دارید و ذهن‌تان هم در برابر انجام آن مقاومت نخواهد کرد.

 

راهکار سوم

به قانون ۸۰ – ۲۰ پارتو توجه کنید. این قانون بیان میکند که ۲۰ درصد از کارهای شما ۸۰ درصد ارزش کاری را که انجام میدهید را رقم میزند و مابقی ۸۰ درصد کارهای‌تان ارزشی به اندازه ۲۰ درصد دارند. پس باید روی ۲۰ درصد مهم تمرکز کنیم. اما متاسفانه بیشتر افراد همین ۲۰ درصد مهم را به آینده موکول میکنند و خود را با ۸۰ درصد غیر مهم سرگرم میکنند. پس در قبل از شروع هر کار از خود بپرسید این کار جز ۲۰ درصد مهم است یا ۸۰ درصد غیرمهم؟ 

 

راهکارچهارم

زمان بسرعت از دست میرود و باید زمان را مدیریت کرد
همیشه برای کارهای مهم زمان هست

از قانون کارآیی جبری استفاده کنید که میگوید هرگز برای انجام دادن همه کارها وقت کافی وجود ندارد اما همیشه برای انجام دادن مهمترین کارها وقت کافی وجود دارد. یعنی نمیتوانید همه قورباغه های داخل برکه را بخورید اما میتوانید بزرگترین و زشت ترین آنها را قورت دهید. پس با وجود زمان کم باز هم وقت برای کارهای مهم هست و زمانیکه در انجام این کارهای مهم تنبلی میکنیم باعث ناکامی در موفقیت میشود. توجه به این قانون میتواند انگیزه مقابله با تنبلی را در شما ایجاد کند.

 

راهکار پنجم

تنبلی خلاق را تجربه کنید یعنی به جای تنبلی در انجام کارهای مهم و سخت، در کارهای کم اهیمت تنبلی کنید و آنها را به آینده موکول کنید. البته لازمه ی انجام این تکنیک شناسایی کارهای غیر مهم هست که پیشنهاد میشود لیستی از این موارد برای خود تهیه کنید.

 

راهکار ششم

قبل از خوردن قورباغه باید نسبت به همه‌ی قورباغه‌های خود شناخت کامل داشته باشید تا بدانید کدام یک از همه زشت‌تر و بزرگتر هست. یعنی باید دقیقا بدانید در هر زمینه‌ای در زندگی خود میخواهید به کجا برسید و باید چه کارهایی انجام بدهید و کدام کار از همه مهمتر و سخت‌تر هست. پس باید اهداف مشخص طراحی کنید و زندگی هدفمندی داشته باشید و بدانید که در حال انجام چه کاری هستید.

 

 پیشنهاد مطالعه: خلاصه کتاب فرضیه خوشبختی

 

راهکار هفتم

مهارت های کلیدی خود را افزایش دهید. یکی دیگر از دلایل تنبلی و اهمال کاری نداشتن احساس میتوانم و ضعف در اعتمادبنفس هست، چرا که احساس ضعف داشتن در یک حوزه کلیدی میتواند شما را از انجام آن نا امید کند و باعث شود دست به تنبلی بزنید. پس پیوسته به مهارت‌های خود بیفزایید و سعی‌کنید یادگیری را جزئی از زندگی‌تان قرار دهید که با مطالعه کتاب و شرکت در دوره‌های ‌آموزشی و گوش کردن پادکست در خودرو میتوانید به این مهم برسید.

 

راهکار هشتم

قورباغه را لقمه لقمه بخورید. یکی از راه های غلبه بر تنبلی این است که توجه ذهن را از بزرگی کار دورکنید و معطوف به یک کار کوچک کنید اینگونه ذهن شما گارد نمیگیرد و تنبلی نخواهد کرد. پس باید کارهای بزرگ را به قسمت های کوچک تبدیل کنید و گام به گام پیش روید.

 

راهکار نهم

هیچ کس قورباغه‌های شما را نمیخورد. اغلب افراد منتظرند تا کسی پیداشود و به آنها انگیزه دهد و زندگی‌شان را زیر و رو کند تا به آنچه که دوست دارند برسند. این اتفاق هیچگاه نمی‌افتد پس سررشته امور زندگی خود را بدست بگیرید و منتظر نباشید کسی بیاید و کارهای شما را به جای خودتان انجام دهد، دیگران هنرکنند قورباغه‌های خود را بخورند!

 

راهکار دهم

کسی که معتاد به موبایل و تکتولوژی شده بیشتر تنبلی و اهمال کاری میکند
اعتیاد به تکنولوژی

معتاد به تکنولوژی نشوید. تکنولوژی میتواند بسیار نفع‌رسان باشد و یا بسیار به شما آسیب بزند. هدف تکنولوژی افزایش سرعت و بهره‌وری شما در کارهای‌تان است پس مراقب باشید که درگیر آن نشوید تا از کارهای اصلی خود باز بمانید. تکنولوژی چون جذابیت بالایی دارد باعث ارتباط زیاد و اعتیاد به آن میشود و درنتیجه برای انجام کارهای سخت و مهم خود تنبلی خواهید کرد و ترجیح میدهید که با موبایل خود وقت سپاری کنید و زمینه جذابی برای تنبلی خواهد شد.

محتوای جدول

8 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید